Veel Gestelde Vragen

We zijn u dankbaar als u deze veelgestelde vragen pagina raadpleegt alvorens contact met ons op te nemen. Uw vraag is mogelijk hier al voor u beantwoord.

Inhoudsopgave:
Vragen over het werken met bestanden.
Vragen met betrekking tot FTP.
Vragen over Domeinnamen en DNS instellingen.
Vragen over E-Mail instellingen en Webmail.
Vragen met betrekking tot PHP en MySQL.

Werken met bestanden

– Hoe kan ik mijn website uploaden?
Klik op de link ‘FTP Gegevens’ in het configuratiescherm, maak vervolgens met de verstrekte gegevens een verbinding met de FTP server, en upload uw bestanden naar de ‘public_html’ map. Tevens kunt u bestanden uploaden door gebruik te maken van de beschikbare Bestandsbeheerder.

– Hoe kan ik de bestandsrechten aanpassen?
Bestandsrechten kunt u aanpassen met de Bestandsbeheerder. Selecteer de map of het bestand en klik op de optie CHMOD. Pas vervolgens de bestandsmachtigingen aan waar nodig. Het is tevens mogelijk om deze aan te passen met een FTP client.

– Hoe kan ik een backup van mijn bestanden maken?
Backups kunnen worden gemaakt met behulp van de backup tool. Het is tevens mogelijk om dit te doen via de bestandsbeheerder of het SSH console. Lees de backup tutorial voor meer informatie.

Vragen met betrekking tot FTP

– Mijn bestanden zijn geüpload, waarom ik zie nog steeds de welkomstpagina?
Als u uw bestanden heeft geüpload, maar de welkomstpagina of de pagina ‘parent directory’ verschijnt nog steeds, dan heeft u de bestanden waarschijnlijk niet naar de juiste map geüpload. Verzeker u ervan dat de bestanden in de map ‘public_html’ worden geüpload. Vervang ook het standaard index-bestand, dit is de welkomstpagina die we automatisch in alle nieuwe accounts plaatsen.

– Hoe krijg ik FTP toegang tot mijn bestanden via een webbrowser?
Om toegang te krijgen tot u bestanden via een browser kunt u inloggen in het controlepaneel, en onder het tabblad “Bestanden” de Bestandsbewerker kiezen.

– Hoe maak ik een FTP account voor een andere gebruiker?
In het controlepaneel onder het tabblad “Bestanden” klikt u op het “FTP Accounts” pictogram. Hier kunt u extra FTP gebruikers toe voegen, en deze toegang geven tot een specifiek onderdeel van uw website.

– Hoe kan ik rechten van bestanden en mappen wijzigen met een FTP Client?
Alle populaire FTP clients hebben opties voor het wijzigen van bestandsrechten. Deze optie kan meestal worden gevonden in het menu dat verschijnt na het klikken met de rechter muisknop op bestanden of mappen. Bekijk de handleiding van uw FTP client voor meer informatie.

Domeinnamen en DNS instellingen

– Is gratis hosting zonder eigen domeinnaam mogelijk?
Ja, indien u niet over een eigen domeinnaam beschikt, kunt u gebruik maken van een subdomein op hostfree.nl

– Verzorgen jullie ook domeinregistratie?
Op dit moment verzorgen wij nog geen domeinregistratie. Wij verwijzen u door naar aanbevolen domeinproviders, en geven instructies voor het instellen van uw domeinnaam om deze bij ons te hosten.

– Hoe kan ik mijn DNS-instellingen wijzigen?
Voor het wijzigen van uw DNS-instellingen, zoals A record of CNAME, klik op “DNS beheerder” in het controlepaneel onder “Geavanceerd”.

– Hoe lang duurt het voordat mijn domeinnaam actief is?
Wanneer u de nameservers van uw domein bijwerkt kan het enige tijd duren voordat uw website zichtbaar is. Deze propagatie vertraging ontstaat doordat internetproviders hun records (DNS-tabellen) eerst moeten bijwerken om de wijzigingen te weerspiegelen. Wereldwijd kan het ongeveer 12 tot 72 uur duren voordat uw site volledig toegankelijk is voor alle gebruikers van het internet.

E-Mail instellingen en Webmail

– Kan ik mijn MX-Records wijzigen?
Ja, u kunt via het controlepaneel onder “DNS Beheer” uw eigen MX-Records instellen.

– Ondersteunen jullie IMAP?
IMAP is een protocol voor het synchroniseren van e-mail op een mailserver. IMAP biedt diverse voordelen ten opzichte van POP3, zoals de mogelijkheid om e-mail in een mappenstructuur te beheren. Wij stellen een gratis IMAP server beschikbaar voor elk hostingaccount. Dit geeft u de mogelijkheid om e-mail clients te gebruiken zoals Outlook of Thunderbird welke ondersteuning bieden voor de geavanceerde functies van het IMAP-protocol. Daarnaast kunt u dankzij IMAP gebruik maken van webmail clients zoals SquirrelMail en Roundcube.

-Hoe komt het dat ik geen e-mail kan verzenden?
Uw domeinnaam dient te herleiden naar onze nameservers. Onze mailserver gebruikt SMTP verificatie, dit betekent dat u zich met uw gebruikersnaam en wachtwoord dient te verifiëren. Gebruik “mail.uwdomein.nl” als virtuele SMTP-server in de configuratie van uw E-mail client.

– Hoe kan ik mijn e-mail via webmail controleren?
Met de gegevens die u heeft opgeslagen tijdens het aanmaken van het e-mailaccount kunt u inloggen op webmail.hostfree.nl

PHP en MySQL

– Ondersteunen jullie zoekmachine vriendschappelijke URLs?
Ja, zoekmachine vriendelijke URL’s worden ondersteund, maar wij gebruiken een virtuele structuur waardoor u mogelijk interne server foutmeldingen krijgt na het instellen van herschrijfregels. Dit kan echter vrij eenvoudig worden opgelost door uw .htaccess bestand aan te passen en de volgende regel toe te voegen bovenaan het bestand, of vóór de eerste herschrijfregel:

RewriteBase /

Opmerking: als uw script is geïnstalleerd in een onderliggende map, bijvoorbeeld /forum, dient het .htaccess bestand zich te bevinden in deze map. De regel in het bestand hoort in dan “RewriteBase /forum/” te zijn.

– Kan ik rechtstreeks verbinding maken met MySQL vanaf mijn computer?
Nee, externe MySQL verbindingen zijn uitgeschakeld omwille van beveiliging en prestaties. U kunt alleen verbinding maken met MySQL via PHP scripts gehost op onze servers.

– Hoe maak ik een MySQL Database aan?
Voor het maken van een nieuwe MySQL database logt u in op het controlepaneel, en selecteert u de koppeling ‘MySQL Databases’. Voer de naam van de database in, en stel een MySQL gebruikersnaam en wachtwoord in. Na het maken van de database kunt u deze beheren via phpMyAdmin.

– Welke MySQL hostnaam te gebruiken?
Belangrijk! Gebruik nooit ‘localhost’ als de hostnaam van uw MySQL database, dit zal lijden foutmeldingen. Log in op het controlepaneel, en selecteer ‘MySQL Databases’. De hostnaam zal hier worden vermeld als ‘MySQL Server’.

gratis webhosting met PHP en MySQL