Mogelijkheden

De verwachtingen van gratis hosting zijn bij de meeste mensen laag, omdat men ervan uit gaat dat bepaalde mogelijkheden niet beschikbaar of te beperkt zijn, dat er vervelende reclame op je eigen site geplaatst wordt of dat er anderszins een addertje onder het gras zit, want ‘voor niets gaat de zon op’. HostFree is er om het tegendeel te bewijzen en iedereen te overtuigen van de mogelijkheden van onze gratis hosting.

Er zijn een aantal beperkingen, maar deze staan je niet in weg om bijvoorbeeld een Blog, een Forum of ander CMS bij ons te hosten. Wij verwachten wel dat je aan de voorwaarden voldoet. Hierin staat o.a dat je onze dienst alleen zult gebruiken voor het hosten van websites, en niet voor backup/mirroring/streaming doeleinden.

Hosting Specificaties

Schijfruimte 10000 MB
Dataverkeer 100000 MB
Aantal email accounts 5
Mailbox grootte 50 MB
FTP accounts 5
Databases 5
Cron Jobs 5
Subdomeinen 5
Geparkeerde domeinen 5
Addon-domeinen 5
Website Importeren ja
Database Importeren ja
Website Bouwer ja
Script Installie ja
Statestieken ja
Laatste Bezoekers ja
Foutmelding Paginas ja
Website Sjablonen ja
FTP Toegang ja
FTP Accounts ja
FTP Login Geschiedenis ja
Bestandsbeheerder ja
Backups ja
Foutenlog ja
MySQL Databases ja
phpMyAdmin ja
Cron Jobs ja
Cron Output ja
SSH Console ja
DNS Beheer ja
PHP Info ja
PHP Configuratie ja
Wachtwoord beveiligde mappen ja
IP adressen blokkeren ja
Hotlink Bescherming ja
Map Index Beheer ja
Bestandsrechten beheren ja
Account vernieuwen ja
Account verwijderen ja

Automatische Script Installatie

De installatie tool in het controlepaneel is een hulpmiddel waarmee je CMS, Blog, Forum, Wiki, e-commerce, Fotoalbum– of andere scripts kunt installeren. Er hangen wel een aantal nadelen aan het gebruik van de tool, het installeert alleen Engelstalige en vaak verouderde versies, en de ontwikkelaars hebben links opgenomen in bepaalde onderdelen zoals de blogroll. Dit is meestal eenvoudig op te lossen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je scripts zelf te installeren.

Blog Scripts

WordPress
Open source Content Management Systeem (CMS), meestal gebruikt als blog.

b2evolution
Multi-user, multi-blog publicatie systeem geschreven in PHP.

OpenBlog
Vrij en open source blogging platform gebouwd met het CodeIgniter PHP framework.

DotClear
Open source blog publicatie applicatie.

Chyrp
Een blogging engine ontwikkeld om lichtgewicht te zijn, en tegelijkertijd over alle noodzakelijke functies te beschikken.

Pixie
Vrij, open source webapplicatie die je helpt bij het bouwen van je website.

PivotX
Een blogging tool welke tevens geschikt is om meer complexere websites te onderhouden.

CMS

Joomla
Een vrij en open source CMS voor het publiceren van berichten op het internet. Komt met functies als pagina caching, RSS feeds, printvriendelijke pagina’s, blogs en polls.

Drupal
Drupal is een open source CMS platform waar miljoenen websites en applicaties gebruik van maken. Het word ondersteunt door een actieve gemeenschap van mensen over de hele wereld.

Mambo
Vrije software/open source Content Management Systeem voor het bouwen en beheren van websites met behulp van een simpele interface.

Contao
Een CMS voor iedereen die een professionele internet aanwezigheid wilt dat makkelijk te onderhouden is. De structuur van het systeem biedt een hoogwaardig beveiligingsniveau, en verzorgt zoekmachine vriendelijke websites die tevens toegankelijk zijn voor mensen met een functiebeperking.

PyroCMS
Lichtgewicht CMS gebouwd met het populaire PHP framework CodeIgniter. Eenvoudig genoeg voor ontwikkelaars om modules te maken en voor eindgebruikers om te begrijpen hoe het werkt.

AdaptCMS
Voorziet in ruime mogelijkheden voor de gebruiker om alle aspecten van een content website te beheren. Bevat functies zoals een template systeem, aangepaste velden, categorieën en meer.

CMS Made Simple
Een open source content beheer systeem dat zorgt voor een sneller en eenvoudiger beheer van inhoud op je website.

Concrete5
Een CMS met editing toolbar die het makkelijk maakt om een website te onderhouden.

Zikula
Een open source applicatie framework. Van simpel weblog of community, tot uitgebreide zakelijke e-commerce portal, Zikula biedt een oplossing.

glFusion
CMS ontwikkeld in PHP met onderdelen als blog, forum en fotogalerij.

WebsiteBaker
Helpt om een website te creëren zoals jij dat wilt. Eenvoudig te gebruiken, flexibel en goed beveiligd.

Pligg
Pligg is een systeem waarmee je een sociale nieuws portal kunt beginnen. Het nodigt je bezoekers uit te registreren om nieuws te kunnen delen en met andere gebruikers te discussiëren.

Wiki-software

MediaWiki
MediaWiki is vrije wiki software geschreven in PHP, oorspronkelijk bedoeld voor gebruik op Wikipedia. Een wiki is een website die het voor iedereen mogelijk maakt om samenhangende webpagina’s te maken en te beheren via een browser, met behulp van een vereenvoudigde markup taal, of een WYSIWYG-tekstverwerker.

DokuWiki
DokuWiki is een makkelijk te gebruiken wiki, hoofdzakelijk bedoeld voor online documentatie doeleinden. Dokuwiki heeft geen MySQL database nodig, het slaat alle pagina’s op als tekst bestanden.

Tiki
Tiki Wiki CMS Groupware is een web applicatie gemaakt door een grote groep ontwikkelaars. Het bevat een aantal functies voor samenwerking waardoor het werkt als een geospatiale CMS (GeoCMS), of Groupware applicatie.

Forum Software

phpBB
phpBB is een populair forum software. De naam is een samenvoeging van PHP en Bulletin Board. phpBB heeft een template systeem waardoor het design kan worden aangepast, en een plugin architectuur waarmee de functionaliteit kan worden uitgebreid.

Simple Machines Forum
SMF is professionele software voor online gemeenschappen. Doordat SMF open source is bestaan er talrijke uitbreidingen.

MyBB
Bulletin board software. Licht, makkelijk in gebruik en makkelijk te beheren.

PunBB
PunBB is een lichtgewicht discussie board systeem. Het belangrijkste doel van PuBB is om sneller te laden, compacter en grapisch minder intensief dan andere forumsoftware.

AEF
Advanced Electron Forum is makkelijk gebuiken en te beheren, alle klassieke forumfuncties zijn aanwezig.

e-commerce applicaties

osCommerce
osCommerce (open source Commerce) is een e-commerce en webwinkel software met een ruim aantal ingebouwde functies die het mogelijk maken om eenvoudig een webshop op te zetten.

PrestaShop
Snel, licht en vooruitstrevend Open Source e-commerce software. Met ondersteuning voor Ideal, PayPal, Moneybookers, 2checkout etc.

Zen Cart ™
Zen Cart is “the art of e-commerce”; gratis, gebruiksvriendelijk en open source winkelmand software.

Fotoalbum applicaties

Piwigo
Piwigo is a fotogalerij software voor het web, gemaakt door een actieve gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars.

Gallery3
Webgebaseerde fotoalbum organizer. Gallery3 geeft een intuïtieve manier om foto’s te beheren.

ZENphoto
Een standalone CMS voor multimedia-gerichte websites. ZENphoto is voorzien van ondersteuning voor afbeeldingen, video- en audio-formaten en de Zenpage CMS plugin biedt volledig geïntegreerde nieuws (blog) en aangepaste pagina’s voor complete websites.

TinyWebGallery
PHP fotoalbum / galerij dat zeer makkelijk te installeren is, gebruiksvriendelijk en heeft geen database nodig om te functioneren.

Coppermine
Fotogalerij webapplicatie met multimedia mogelijkheden.

Overige scripts

Moodle
Moodle is een Cursus beheer systeem, ook wel online leeromgeving genoemd. Het is een gratis webapplicatie die docenten kunnen gebruiken voor het maken educatieve websites. Het wordt wereldwijd gebruikt in ongeveer 65.000 scholen.

Jcow
Jcow is micro-blog systeem, een sociaal netwerk script dat veel overeenkomsten heeft met Twitter.

Lazarus
Een gratis gastenboek script geschreven in PHP en gebruikmakend van een MySQL database.

Piwik
Piwik is open source websitestatistieken software. Het biedt o.a gedetailleerde real-time rapporten over je bezoekers, welke zoekmachines en trefwoorden ze gebruiken, welke taal ze spreken, en welke pagina’s van uw website het meest bezocht worden.

LimeSurvey
Webapplicatie voor het beheren van online vragenlijsten voor onderzoeken en enquêtes.

Feng Office
Webgebaseerde software dat uw project management, relatiebeheer, financiële administratie en overige zaken efficiënt integreert.

Gregarius
Een RSS/RDF/ATOM nieuws feed verzamelaar met OPML import/export functie, XHTML/CSS output en een AJAX-gebaseerd item systeem.

osTicket
Veel gebruikt open source helpdesk ticket systeem. Integreert verzoeken via email, telefoon en contactformulieren in een simpele web interface.

gratis webhosting met PHP en MySQL