Gratis Joomla Hosting

Joomla is een vrij en Open Source CMS waarmee u informatie op het internet of een intranet kunt plaatsen. Het heeft vele functies waaronder RSS, printvriendelijke pagina’s, nieuwsberichten, blogs, polls, zoekfuncties en ondersteuning in meerdere talen waaronder Nederlands. Wij bieden gratis Joomla hosting met de mogelijkheid tot automatische installatie.

Joomla! Installatie

Als gebruiker van HostFree kunnen we met de installatie tool Joomla! installeren. Deze tool kopieert alle benodigde bestanden, maakt de MySQL-database aan, en creëert een beheerdersaccount waarmee we direct kunnen inloggen. Zowel de site als het administratiepaneel zijn echter in het Engels. Via Extensie beheer kunnen we de Nederlandse vertaalbestanden voor de website en het beheergedeelte installeren.

Joomla! Engels

Download de Nederlandse vertaalbestanden en navigeer naar de ‘Extension Manager’. Upload en installeer de bestanden, en ga vervolgens naar ‘Language Manager’.

Joomla! Nederlands

Stel hier de Nederlandse taal in als standaard voor de website en het beheerdersgedeelte, door de ster achter Dutch (NL) te selecteren. Nu is de gehele site in het Nederlands, alleen blijft er alleen nog wat sample data (test inhoud) op de site achter. Dit kunnen we verwijderen via de verschillende onderdelen van het administratiepaneel zoals menubeheer, categorieën, artikelen, weblinks en nieuwsfeeds. Er is ook een snellere manier om dit te doen, namelijk door het draaien van een SQL Query via phpMyAdmin.

In het hosting controlepaneel vinden we onder geavanceerd de optie phpMyAdmin. Log hier in met de database gegevens die de installatie tool heeft aangemaakt. Onder het tabblad SQL voeren we de volgende query in, vervang de table prefix (jos_) indien deze afwijkt, en klik op Go.


TRUNCATE TABLE `jos_weblinks`;
TRUNCATE TABLE `jos_newsfeeds`;
DELETE FROM `jos_modules_menu` WHERE `moduleid` != 1 AND `menuid` != 0;
DELETE FROM `jos_modules` WHERE `id` > 15;
DELETE FROM `jos_menu_types` WHERE `id` > 1;
DELETE FROM `jos_menu` WHERE `id` > 1;
TRUNCATE TABLE `jos_content_frontpage`;
TRUNCATE TABLE `jos_content`;
TRUNCATE TABLE `jos_contact_details`;
TRUNCATE TABLE `jos_categories`;
TRUNCATE TABLE `jos_banner_clients`;
TRUNCATE TABLE `jos_banners`;

Na het volgen van deze stappen kun je met een schone lei je nieuwe Joomla! installatie naar wens inrichten. Met keuze uit honderden templates en extensies beschik je over eindeloze mogelijkheden. Onze gratis Joomla hosting is geschikt voor websites met lage tot gemiddelde bezoekersaantallen.

Handmatig de laatste versie installeren

joomla-laatste-versie

Op dit moment kunnen nog we niet garanderen dat de installatie tool de meest recente versie van Joomla installeert, maar gelukkig bestaat er de mogelijkheid om handmatig de meest recente versie geïnstalleerd te krijgen door de volgende stappen uit te voeren;

  1. Download de laatste versie van Joomla! van de Joomla! officiële download pagina.
  2. Upload het .zip bestand met FTP toegang.
  3. Bezoek de bestandsbeheerder in het controlepaneel. Klik met de rechtermuisknop op het .zip bestand en selecteer “Bestanden uit archief uitpakken”. Open na het uitpakken van de bestanden de map “Joomla_3.4.1-Stable-Full_Package”, selecteer alles en knip en plak de bestanden naar de bovenliggende map. Vervolgens kunnen de lege map en het zip bestand verwijdert worden.
  4. Maak een Database aan in het controlepaneel onder MySQL.
  5. Bezoek je website in een browser en voer de installatie uit. Let op bij het invullen van de gegevens dat de database host ‘mysql.hostfree.nl’ moet zijn in plaats van ‘localhost’.

joomla-database
Joomla! in uw eigen taal en/of automatisch een basis voor een meertalige website maken
Wanneer de installatie voltooid is verschijnt de melding: U kunt niet verdergaan als deze installatiemap niet is verwijderd. Dit is een veiligheidsinstelling van Joomla!. Voordat de map wordt verwijderd kunnen er nog taalpakketten geïnstalleerd worden.

Externe Links:

gratis webhosting met PHP en MySQL